GOSPODA POD ROZBRYKANYM KUCEM

GOSPODA POD ROZBRYKANYM KUCEM

Gospoda Pod Rozbrykanym Kucem

Gospoda oferuje bogactwo potraw kuchni staropolskiej, sporządzanych według regionalnych przepisów, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. W menu można znaleźć m.in. wielkopolski rosół, staropolski żurek, czerninę, pierogi, gołąbki, pieczoną kaczkę z jabłkami, pieczeń z dzika, szare kluchy, czy wielkopolskie wędliny. Biesiada w takim miejscu należy do nie lada przyjemności – kucharz podejmie się każdego zadania, które jest oparte o wiejskie jadło, więc można u niego zamówić posiłek według własnej koncepcji. Modę na dawną kuchnię w Hermanowie próbuje się zaszczepić również wśród młodzieży. Właściciele gospody prowadzą też Folwark Konny Hermanów, który w 2005 r. był laureatem konkursu na najlepszy obiekt turystyki wiejskiej w Wielkopolsce. W folwarku organizowane są zawody konne, mające charakter regionalny i ogólnopolski, tu także można się nauczyć jazdy konnej, skoków i powożenia.

The tavern offers a richness of traditional Polish dishes, prepared according to regional recipes that are passed down from generation to generation. In the menu one can find, among other dishes, the Wielkopolska broth, traditional Polish borscht, black soup, dumplings, cabbage rolls, roasted duck with apples, roast venison, gray potato dumplings or Wielkopolska meats. Feasting in such a place is a pleasure - the cook will accept any task that is based on country food so you can order it according to your own idea. In Hermanow old cuisine fashion is also popularized among the youth. The innkeepers also run the Horse Farm Hermanow, which in 2005 won the contest for the best rural tourism facility in Wielkopolska. The farm hosts horse riding contests of regional and national character, here one can also learn horse riding, jumping and horse-carriage driving.

 

KONTAKT 

Gospoda Pod Rozbrykanym Kucem

Hermanów 1

63-040 Nowe Miasto n. Wartą

powiat średzki

+ 48 61 28 73 015

biuro@hermanów.pl

www.hermanow.pl