GOŚCINIEC SUCHOLESKI

GOŚCINIEC SUCHOLESKI

GOŚCINIEC SUCHOLESKI

Umiłowanie tradycji, wytężona praca i optymizm jutra” – te trzy filary charakteru wielkopolskiego pielęgnowane są w Gościńcu Sucholeskim. Specjałami kuchni są regionalne zupy, m.in. staropolski rosół z gęsi, barszcz, czernina, żurek, a wśród dań mięsnych królują te sporządzone z gęsiny, kaczki, indyka czy królika. Sporo innych oryginalnych przysmaków, np. placek ziemniaczany z płatkami polędwicy wieprzowej z suszonymi pomidorami i kurkami, czy stek z polskiej dojrzewającej polędwicy wołowej. Ponadto polecane są własne, tradycyjne pierogi, szagówki oraz pyzy drożdżowe.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2012 roku.

”The love of tradition, hard work and optimism for tomorrow”– these three pillars of the character of Wielkopolska are cultivated in this place. Regional specialties include: traditional Polish goose broth, borscht, white borscht, whereas among meat dishes there are those of goose, duck, turkey or rabbit. What is more, you can taste here are a lot of other original delicacies like potato cake with pork tenderloin fillets, dried tomatoes and chanterelles or aged beef tenderloin steak. Traditional dumplings, muffins and yeast desserts are the next recommended specialties.

 

KONTAKT

Gościniec Sucholeski

ul. Sucholeska 6

62-002 Suchy Las

powiat poznański

+48 61 89 26 992

+48 61 89 26 993

recepcja@gosciniec-sucholeski.com.pl

www.gosciniec-sucholeski.com.pl