A NÓŻ WIDELEC

A NÓŻ WIDELEC

Restauracja „A NÓŻ WIDELEC” Michał Kuter

Odwiedzając tę restaurację, goście wkraczają w wielowymiarowy świat smaków i aromatów kuchni wielkopolskiej. Tutaj tradycja spotyka się z nowoczesnością, prezentując innowacyjną wizję kulinarnego dziedzictwa regionu. Ponadto w restauracji wypieka się chleb według własnego przepisu oraz kusi na deser lodami owocowymi, również według własnej koncepcji. Karta autorskich dań została skomponowana z bogactwa sezonowych produktów – delektować się tu można m.in. gołąbkiem ze smażoną kaszanką, tatarem z regionalnej polędwicy, udkiem z kaczki confit, a wśród zup króluje rumpuć wielkopolski.

Guests of this restaurant enter the multidimensional world of flavors of the Wielkopolska cuisine. Here, tradition meets modernity, presenting an innovative vision of the region’s culinary heritage. Most of them are longterm partners, members of the Wielkopolska Culinary Heritage. In addition, the restaurant bakes bread according to its own recipe, and tempts its guests with fruit ice cream – also according to their own recipe. The menu of original dishes consists of seasonal products - you can enjoy here cabbage rolls with fried meat pudding, tartar of regional loin, confit duck leg, as well as Wielkopolska-style ‘rumpuc’ soup.

 

KONTAKT

Restauracja "A nóż widelec” Michał Kuter

ul. Czechosłowacka 133

61-425 Poznań

+48 61 83 29 178

+48 506 831 265

restauracja@anozwidelec.com

www.anozwidelec.com