PASTELA

PASTELA

PASTELA Restaurant&Cafe

Pastela to miejsce dla tych, którzy kochają aromatyczną kuchnię wielkopolską. Karta dań zmienia się sezonowo, by wykorzystać pojawiające się na rynku warzywa i owoce. Zatem wiosną i latem dominują świeże sałaty, chłodniki i domowe ciasta owocowe, a jesienią i zimą m.in. grzyby, kasze i rozgrzewające zupy. W Pasteli korzysta się z takich tradycyjnych składników, jak olej lniany czy kasza jaglana. Wśród mięsnych dań pierwszeństwo mają: mięso królika, kaczki i gęsi owsianej, świni złotnickiej, perliczki wielkopolskiej oraz kurczaka z chowu gospodarskiego.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2014 roku.

 

Pastela is the place for those who love aromatic Wielkopolska cuisine. The menu changes seasonally and makes use of the fruits and vegetables that appear on the market. Thus, in the spring and summer there dominate fresh lettuce, cold soups and homemade fruit cakes, whereas in autumn and winter: mushrooms, groats and warming soups. Pastela uses traditional ingredients such as linseed oil and millet. The most popular meat dishes are rabbit, duck and oat goose, Zlotnicka pig, Wielkopolska guinea hen, and farm chicken.

 

KONTAKT

PASTELA Restaurant&Cafe

ul. 23 Lutego 40 / (wejście: ul. Zamkowa 4)

61-744 Poznań

 +48 61 85 01 490

 restauracja@pastela.com.pl

 www.pastela.com.pl