LINIE W OGNIU - KUCHNIA HISTORYCZNA

LINIE W OGNIU - KUCHNIA HISTORYCZNA

LINIE W OGNIU - KUCHNIA HISTORYCZNA

Restauracja „Linie w Ogniu – Kuchnia Historyczna” mieści się w wiosce Linie, położonej w Wielkopolsce, niedaleko Lwówka. W miejscu tym wszystkie dania powstają na oczach gości, tylko i wyłącznie na żywym ogniu. Goście mogą popróbować, zgodnie z nazwą, kuchni historycznej, czyli dań sporządzanych według najstarszych przepisów. Do najważniejszych elementów dań należą sery oraz koźlęcina. Potrawy są przyrządzane w największym w Europie piecu grillowym, do którego wybudowania zużyto 6,5 tony cegieł. Restauracja przygotowuje również okolicznościowe przyjęcia.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2019 roku.

The restaurant “Linie w Ogniu – Kuchnia Historyczna” is situated in the village of Linie, located in Greater Poland, near Lwowek. In that place, all dishes are made in front of guests, only on real fire. As the name, historical cuisine, suggests, guests can taste the dishes prepared as per the oldest recipes. One of the most important ingredients of the dishes are both cheese and goatling meat. The dishes are prepared in the largest grill furnace in Europe, which was built with 6.5 tons of bricks. The restaurant is also a host of occasional parties.,

 

KONTAKT

Linie w Ogniu - kuchnia historyczna

Linie 3

64-310 Lwówek

powiat nowotomyski

 +48 502 267 193

 liniewogniu@op.pl 

www.liniewogniu.pl