DOBRA PIEKARNIA

DOBRA PIEKARNIA

DOBRA PIEKARNIA

Piekarnia ta oferuje wyłącznie zdrowe pieczywo na zakwasach: żytnim, orkiszowym. Zakwasy własnej produkcji są pieczołowicie pielęgnowane od wielu lat i stanowią o najwyższej jakości pieczywa. Chleby wypiekane są bez drożdży, barwników, polepszaczy i spulchniaczy. Proces produkcyjny bochenka trwa niemal 24 godziny. Pieczywo wykonywane jest ręcznie, bez pośpiechu, ze szczególną starannością, by zadowolić podniebienia największych smakoszy i znawców. Rozmaite przyprawy, jakie są dodawane do ciasta, sprawiają, iż każdy w ofercie znajdzie odpowiedni smak dla siebie. 

Certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski został przyznany na:

  • chleb żytni 100% na zakwasie,
  • chleb żytni razowy,
  • chleb orkiszowy św. Hildegardy 100% na zakwasie orkiszowym,
  • chleb orkiszowy klasyczny.

The Good Bread bakery offers only healthy bread on sourdough: rye, spelled. Our own sourdoughs have been cultivated carefully for many years and are one of the factors for creating top-quality breads. Breads are baked without yeast, dyes, improvers and conditioners. The process of loaf production lasts almost 24 hours. Bread is made by hand, without haste, with special attention paid to satisfying experts. Various spices added to the dough will make everyone find the right taste for themselves.

 

KONTAKT:

DOBRA PIEKARNIA

ul. Platanowa 2

62-070 Dąbrówka

powiat poznański

 +48 516 057 991

info@dobrapiekarnia.pl 

www.dobrapiekarnia.pl