AGA BAGIETKA
Niewielka, przydomowa piekarnia znajduje się w Więckowicach, nieopodal Poznania. Jej twórcy są zaprzysięgłymi zwolennikami ekologii. Jako pasjonaci zdrowego żywienia, sami dbają o jakość jedzenia. Po wielu staraniach i efektywnej pracy udało się uzyskać certyfikaty i pozwolenia, by w pełni się stać przydomową piekarnią bio. Zarówno pieczywo, jak i dodatki, używane do chleba, są bio. Ekologiczne mąki pochodzą z młyna Babalskich, młyna Naturplon oraz młyna Niedźwiady. Dobrze przygotowany chleb przechodzi długi proces przygotowawczy, zanim zostanie ostatecznie wypieczony. Pieczywo jest chrupiące, smaczne i przede wszystkim długo utrzymuje świeżość.
Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2018 roku.
A small family bakery is located in Wieckowice, near Poznan. Its founders are professed supporters of ecology. As enthusiasts of healthy nutrition, they care about the quality of food. After many efforts and effective work, they were able to obtain certificates and permits to become a family bio bakery in full. Both bread and additives used for bread are bio. Ecological flour comes from the mill of the Babalskis, the mill of Naturplon and the Niedzwiady mill. Well prepared bread goes through a long preparatory process before it is finally baked. The bread is crispy, tasty and, above all, stays fresh for a long time.
KONTAKT
Aga Bagietka P.W.A.R. Agnieszka Kotowska
ul. Wierzbowa 6
Więckowice 62-070 Dopiewo
powiat poznański
+48 691 778 916