ESCAPADA – WĘDZARNIA BARBARKA

Rodzinna inwencja i działalność, która formalnie została zarejestrowana w 2012 r. Barbarka jest już zastrzeżonym znakiem towarowym, należącym do firmy Escapada (stworzonej przez rodzinę). W wędzarni, opalanej drewnem, przygotowywane są limitowane produkcje. Misją zakładu jest produkowanie wędlin według tradycyjnych, staropolskich receptur. Oferta Barbarki obejmuje kilkadziesiąt różnych wyrobów. Wśród najbardziej polecanych znaleźć można m.in. szynkę szlachecką wędzoną, polędwicę wędzoną, polędwicę zaborowską, kiełbasę białą, kabanosy wieprzowe, kiełbasę cienką wędzoną, boczek wędzony.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2014 roku.

This is a family initiative and activity that was registered formally in 2012. Barbarka is a registered trademark owned by Escapada (family-owned company). Limited-edition products are prepared in the smokehouse. The company’s mission is to produce cold meat according to the traditional Polish recipes. The offer of Barbarka covers dozens of different products. Among the most recommended ones you can find smoked ham, smoked tenderloin, Zaborow-style tenderloin, white sausage, pork sausages, smoked sausage, smoked bacon.

 

KONTAKT 

ESCAPADA – WĘDZARNIA BARBARKA

Barbarka 14

62-590 Golina

powiat koniński

+48 608 327 511

 biuro@barbarka.eu

 www.barbarka.eu

MASARNIA WIEJSKA WRÓBLEWICZ

MASARNIA WIEJSKA WRÓBLEWICZ Masarnia zajmuje się produkcją wędlin z wieprzowiny pochodzącej z własnego gospodarstwa. Do produkcji wędlin używane są naturalne przypraw, a szynki i kiełbasy wędzone są dymem drewna olszowego. W ofercie firmy są również wędliny podrobowe,...

ZAKŁAD MIĘSNY KONARCZAK

ZAKŁAD MIĘSNY KONARCZAK Sp. J. Zakład Mięsny Konarczak to firma z wieloletnią tradycją – jej początki to mała masarnia, która dzięki wytrwałości i zaangażowaniu właścicieli przekształciła się w nowoczesny zakład produkujący najwyższej jakości wyroby mięsne i...

ZAKŁADY MIĘSNE WALDI

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „WALDI” Sp. J. Zakłady Waldi powstały w Grodzisku Wlkp., w 1992 r., jako przedsięwzięcie rodzinne, będące kontynuacją dzieła nestora rodu – Stanisława Joksia. Początkowo ta niewielka masarnia zaspokajała apetyty tylko klientów...

LASPOL – ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA DZICZYZNY

Zakład Przetwórstwa Dziczyzny LASPOL - Roman Markowski Firma Laspol powstała w 1977 r. Od 1991 r. poszerzono sferę działalności o skup dziczyzny. Cały proces przetwarzania surowca przebiega w ekologiczny sposób. Produkcja wygląda praktycznie podobnie, jak w przypadku...

ZAKŁAD MIĘSNY TOMASZ ŁUCYK

ZAKŁAD MIĘSNY TOMASZ ŁUCYK Firma rodzinna, prężnie rozwijana, specjalizująca się w produkcji wędlin, mięsa i wyrobów garmażeryjnych. Wędliny powstają z surowca pozyskanego od lokalnych producentów i są wyrabiane według dawnych oryginalnych receptur – bez ulepszaczy...

WIOREK – SMAKI TRADYCJI

PRACOWNIA PRODUKTU TRADYCYJNEGO „Wiorek – Smaki Tradycji” Józef Wiorek Firma powstała, jak podkreślają właściciele, by „nie zaprzepaścić dorobku przodków i utrwalić ich osiągnięcia”. Wysoka jakość mięsa używanego do produkcji to zasługa lokalnych hodowców, którzy...

SMAK TRADYCJI – IRENA OLEJNICZAK

SMAK TRADYCJI - IRENA OLEJNICZAK Wszystkie produkty wytwarzane przez firmę Smak Tradycji przygotowywane są według tradycyjnych receptur. Jak wspominają właściciele, wiele z tych przepisów zrodziło się podczas rodzinnych i towarzyskich spotkań po świniobiciu, kiedy...

ZAKŁAD RZEŹNICTWO-WĘDLINIARSTWO DR MARYNIAK

Zakład Rzeźnictwo-Wędliniarstwo DR Maryniak Wiejski Stół Rodzinna firma, w której przetwórstwem mięsa zajmuje się już ósme pokolenie rzeźników. Mięso pochodzi od wielkopolskich hodowców. Część asortymentu wytwarzana jest na bazie wieprzowiny ze świni złotnickiej. W...

TRADYCYJNE JADŁO

Przedsiębiorstwo Handlowo-Produkcyjne „Tradycyjne Jadło” Beata Lis Zakład produkuje wyroby wędliniarskie z mięsa najwyższej jakości, pochodzącego z hodowli sprawdzonych wielkopolskich gospodarstw. Cały proces produkcyjny jest oparty na ręcznie wykonywanej pracy,...

NOWICKI NATURALNIE

NOWICKI NATURALNIE Jacek Nowicki Tradycja wytwarzania wędlin w rodzinie Nowickich sięga 1936 r. Rodzinna firma, prężnie się rozwijająca i skutecznie utrwalająca swoją markę na rynku, specjalizuje się w produkcji wędlin i wędzonek metodą tradycyjną. Starannie...

WĘDLINIARSTWO-SŁOCIŃSKI

„WĘDLINIARSTWO-SŁOCIŃSKI" STEFAN SŁOCIŃSKI Rodzinny zakład wędliniarski (powstał w 1990 r.), produkujący wyroby tradycyjne i regionalne, według sprawdzonych pokoleniowych receptur (w produkcji nie stosuje się zamienników mięsa i tłuszczu). Surowiec pochodzi z własnego...

ROLNICZA SPÓŁDZIELNIA PRODUKCYJNA KRUSZEWNIA

ROLNICZA SPÓŁDZIELNIA PRODUKCYJNA KRUSZEWNIA Spółdzielnia istnieje od 1952 r. – założycielami było kilku gospodarzy z Kruszewni. Produkcję masarską uruchomiono w 1989 r., a od 2005 r. „ruszyła” również gastronomia i usługi cateringowe. Receptura wyrobów oparta jest na...