DOBRA PIEKARNIA

Piekarnia ta oferuje wyłącznie zdrowe pieczywo na zakwasach: żytnim, orkiszowym. Zakwasy własnej produkcji są pieczołowicie pielęgnowane od wielu lat i stanowią o najwyższej jakości pieczywa. Chleby wypiekane są bez drożdży, barwników, polepszaczy i spulchniaczy. Proces produkcyjny bochenka trwa niemal 24 godziny. Pieczywo wykonywane jest ręcznie, bez pośpiechu, ze szczególną starannością, by zadowolić podniebienia największych smakoszy i znawców. Rozmaite przyprawy, jakie są dodawane do ciasta, sprawiają, iż każdy w ofercie znajdzie odpowiedni smak dla siebie.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2020 roku.

Certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski został przyznany na:

  • chleb żytni 100% na zakwasie,
  • chleb żytni razowy,
  • chleb orkiszowy św. Hildegardy 100% na zakwasie orkiszowym,
  • chleb orkiszowy klasyczny.

The Good Bread bakery offers only healthy bread on sourdough: rye, spelled. Our own sourdoughs have been cultivated carefully for many years and are one of the factors for creating top-quality breads. Breads are baked without yeast, dyes, improvers and conditioners. The process of loaf production lasts almost 24 hours. Bread is made by hand, without haste, with special attention paid to satisfying experts. Various spices added to the dough will make everyone find the right taste for themselves.

 

KONTAKT:

DOBRA PIEKARNIA

ul. Platanowa 2

62-070 Dąbrówka

powiat poznański

  +48 516 057 991

 info@dobrapiekarnia.pl

 www.dobrapiekarnia.pl

TO NIE PIEKARNIA

TO NIE PIEKARNIA Właściciel i pomysłodawca firmy od przeszło trzydziestu lat zajmuje się wypiekami z polskiej, domowej piekarni. Zbiera stare, zapomniane przepisy, adaptuje do współczesnych warunków i wypieka w domowych warunkach. Tworzy i zbiera także własne przepisy...

PHU IGLAK, EWA LEWANDOWSKA

PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-USŁUGOWE IGLAK, EWA LEWANDOWSKA Cukiernio-Piekarnia Iglak to firma rodzinna, która od 4 lat zajmuje się wypiekiem jedynego w Pile ekologicznego pieczywa oraz domowych ciast bazujących tylko na naturalnych składnikach. Od samego początku...

AGA BAGIETKA

AGA BAGIETKA Niewielka, przydomowa piekarnia znajduje się w Więckowicach, nieopodal Poznania. Jej twórcy są zaprzysięgłymi zwolennikami ekologii. Jako pasjonaci zdrowego żywienia, sami dbają o jakość jedzenia. Po wielu staraniach i efektywnej pracy udało się uzyskać...

CHLEB Z KOMOROWA

Chleb z Komorowa - Aleksandra Brylewska Błoch Cieszący się wielkim uznaniem wśród konsumentów, chleb z Komorowa przygotowywany jest według przepisów, które przekazuje się w rodzinie z pokolenia na pokolenie (tradycja sięga XIX w.). Receptura i sposób wyrabiania ciasta...

PIEKARNIA JUNIKOWSKA CZESŁAW JURGIEL

PIEKARNIA JUNIKOWSKA CZESŁAW JURGIEL Piekarnia, o niezwykle barwnej historii rodzinnej, powstała w 1937 r. i do dziś chleb wypiekany jest w piecu postawionym ponad 70 lat temu. Aktualnie oferowane są trzy podstawowe, tradycyjne gatunki pieczywa: żytnio-pszenne, razowe...

PIEKARNIA KUCZ

PIEKARNIA KUCZ Rodzinna piekarnia istnieje od 1920 r. i stosuje wyłącznie ręczne metody obróbki ciasta. Chleby wyrastają na deskach, bez koszyczków. Wszystkie są wypiekane na naturalnym, 4-fazowym kwasie, zaś pieczywo żytnie nie zawiera drożdży. Nie stosuje się...

ZAKŁAD CUKIERNICZY – PRODUKCJA ANDRUTÓW KALISKICH

Zakład Cukierniczy Urszula Cicha-Kinowska – Producent Oryginalnych Andrutów Kaliskich Cukiernia produkuje słynne andruty kaliskie, które są polskim produktem zarejestrowanym od 2009 r. w Unii Europejskiej jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, co potwierdza...

PIEKARNIA-CUKIERNIA „NATURA”

Piekarnia-Cukiernia „NATURA” Zbigniew Piskorski Firma od 10 lat zajmuje się wypiekiem pieczywa oraz produkcją m.in. tradycyjnych rogali świętomarcińskich. Certyfikowane rogale, koniecznie z nadzieniem z białego maku, są w Poznaniu i innych miejscach Wielkopolski...

PIEKARNIA „BUŁECZKA” MARIA WIELGOSZ

Piekarnia „Bułeczka” Maria Wielgosz Piekarnia rodzinna od pokoleń zajmuje się wypiekiem chleba, ale również wytwarzaniem żuru tradycyjnego wielkopolskiego („według receptury mojej babci” - jak zapewnia właścicielka firmy; zresztą to kobiety - prababcia, babcia i mama...

EKOLOGICZNE GOSPODARSTWO ROLNE DAMIAN NOWAK ZĘBOWO

Ekologiczne Gospodarstwo Rolne Damian Nowak Zębowo Tradycja wypieku chleba żytniego znana jest w tej piekarniczej familii od wielu pokoleń. Narodziła się w Zębowie i tu jest kontynuowana. Chleb żytni wielkopolski przyrządza się wyłącznie z mąki żytniej, na zakwasie,...