GOSPODARSTWO ROLNE RENATA I JAROSŁAW GUMUŁA
Oferowany przez gospodarstwo produkt to ser podpuszczkowy wytwarzany wg tradycyjnej receptury, przekazywanej ustnie z pokolenia na pokolenie. W składzie sera znajdują się: mleko, podpuszczka, sól oraz zioła i przyprawy (m.in. zioła prowansalskie, papryka, czarnuszka, suszone pomidory, czosnek), w zależności od upodobań konsumentów. Mleko, będące głównym składnikiem sera, pochodzi od krów z własnej hodowli, rasy HF. Gospodarstwo dysponuje nowoczesną halą udojową i spełnia wszelkie warunki dotyczące utrzymania i dobrostanu zwierząt gospodarskich.
Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2019 roku.
The product offered by the farm is rennet cheese manufactured in line with a traditional recipe, passed down orally from generation to generation. The composition of the cheese includes milk, rennet, salt, as well as herbs and spices (including Provence herbs, paprika, black cumin, dried tomatoes, garlic), depending on the tastes of consumers. Milk, constituting the main ingredient in the cheese, originates from cows from their own breeding, the HF breed. The farm disposes of a modern milking parlour and meets all conditions, as far as the maintenance and welfare of farm animals are concerned.
KONATKT
GOSPODARSTWO ROLNE RENATA I JAROSŁAW GUMUŁA
Cicha Góra 54
64-300 Nowy Tomyśl
powiat nowotomyski
+48 691 017 027