Zakład Przetwórstwa Dziczyzny LASPOL – Roman Markowski
Firma Laspol powstała w 1977 r. Od 1991 r. poszerzono sferę działalności o skup dziczyzny. Cały proces przetwarzania surowca przebiega w ekologiczny sposób. Produkcja wygląda praktycznie podobnie, jak w przypadku tradycyjnych wyrobów wędliniarskich. Również tutaj nie ma mowy o „ingerencji chemii”. Tylko naturalne metody. Obecnie firma specjalizuje się w pieczeniu dziczyzny w całości lub jej poszczególnych elementów. Usługi swoje świadczy nie tylko dla branży gastronomicznej, ale też dla odbiorców indywidualnych. W ofercie jest m.in. dzik w sosie borowikowym, comber z sarny w warzywach czy szynka z dzika.
Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2014 roku.
The Laspol company was established in 1977. Since 1991, the company’s offer was expanded with buying venison. The whole process of raw material processing is carried out ecologically. Production is practically the same as in the case of traditional sausage products. There is no ”chemical interference” here, either – only natural methods. Currently, the company specializes in roasting venison as a whole or of individual parts. It provides services for the catering industry, as well as for individual consumers. The offer includes boar in boletus sauce, haunch of roe deer in vegetables, boar ham.
KONTAKT
Zakład Przetwórstwa Dziczyzny LASPOL – Roman Markowski
Gruszczyn, ul. Mechowska 2
62-006 Kobylnica
powiat poznański
+48 61 81 74 040
+48 601 748 226