NATURINI Izabela Losiak-Skorupska

NATURINI Izabela Losiak-Skorupska

 

W zakładzie produkcyjnym tłoczone są oleje metodą na zimno (temp. nie przekracza 42 st. Celsjusza) z ponad 20 różnych rodzajów nasion, poczynając od lnu złotego i rzepaku, a kończąc na oleju z ogórecznika lekarskiego czy czarnuszki. Taki proces produkcji pozwala zachować najcenniejsze w olejach kwasy Omega-3 oraz Omega-6. Oleje nie są rafinowane, ani oczyszczane przez co zachowują szereg swoich, cennych właściwości.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2021 roku. Certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski został przyznany na:

  • olej rydzowy z lnianki
  • olej rzepakowy
  • olej słonecznikowy
  • olej z lnu brązowego
  • olej z lnu złotego
  • olej z ogórecznika lekarskiego
  • olej z wiesiołka
  • olej z ostropestu
  • olej musztardowy z gorczycy

 

 

At the production plant, oils are cold pressed (the temperature does not exceed 42 degrees Celsius) from over 20 different types of seeds, ranging from golden flax and rapeseed, and ending with borage oil or black cumin. This production process allows you to keep the most valuable Omega-3 and Omega-6 fatty acids in oils. Oils are not refined or purified, which keeps many of their valuable properties.

 

KONTAKT

NATURINI Izabela Losiak-Skorupska

ul. Krakowska 7/11

61-889 Poznań

Zakład Produkcyjny – ul. Prosta 24A, 64-000 Kościan

+ 48 504 099 989

biuro@naturini.pl

www.naturini.pl