Olej to jeden z najstarszych elementów składowych kuchni. Znany od tysiącleci.

Jego produkcja udoskonalana była przez wieki. Obecnie, mimo postępu technicznego, olej pozostaje olejem, czyli nadal liczy się to KTO i JAK bo produkuje. Również to NA JAKĄ SKALĘ.

NATURINI Izabela Losiak-Skorupska

NATURINI Izabela Losiak-Skorupska   W zakładzie produkcyjnym tłoczone są oleje metodą na zimno (temp. nie przekracza 42 st. Celsjusza) z ponad 20 różnych rodzajów nasion, poczynając od lnu złotego i rzepaku, a kończąc na oleju z ogórecznika lekarskiego czy...

OLEJARNIA

OLEJARNIA Zakład wytłaczania oleju i wyrób kitu - Krzysztof Gałkowski Olejarnia to firma rodzinna, sięgająca swoją historią początków XX wieku. Obecnie wykorzystuje ona małe prasy ślimakowe, co pozwala na uproszczenie technologii filtracji oleju. Sprzedaż do celów...

SEMCO SGNIP

SemCo SGNiP Krystyna Just SemCo to firma rodzinna, która zajmuje się produkcją olejów, zawierających nienasycone kwasy tłuszczowe. Olej lniany wielkopolski jest wytwarzany tradycyjnymi metodami, przy użyciu lokalnych surowców - ma bardzo korzystny dla diety układ...

VITACORN SP. Z O.O.

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe VITACORN Sp. z o.o. Firma rodzinna założona w 1988 r., w której produkuje się żywność o naturalnych walorach, wytwarzaną tradycyjnymi metodami. Zakład produkcyjny położony jest wśród obszarów wiejskich, słynących z upraw...