Piekarnia-Cukiernia „NATURA” Zbigniew Piskorski
Firma od 10 lat zajmuje się wypiekiem pieczywa oraz produkcją m.in. tradycyjnych rogali świętomarcińskich. Certyfikowane rogale, koniecznie z nadzieniem z białego maku, są w Poznaniu i innych miejscach Wielkopolski stałym elementem obchodów Dnia Świętego Marcina – 11 listopada (posiadają świadectwo Chronionego Oznaczenia Geograficznego). Wszystkie wyroby piekarnicze i cukiernicze przygotowywane są na bazie naturalnych składników najwyższej jakości (zakwasu i drożdży), bez użycia ulepszaczy, barwników i konserwantów. Jako jedna z nielicznych piekarni w regionie oferuje chleb orkiszowy.
Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2012 roku.
For 10 years this company has been baking bread and producing traditional swietomarcinskie croissants. These certified croissants with white poppy stuffings, are a standard part of St. Martin’s Day celebrations on the 11th of November (they were awarded the certificate of Protected Geographical Indication) in Poznan and in whole Wielkopolska. All bakery and confectionery products are prepared on the basis of natural ingredients of the highest quality (sourdough and yeast), without improvers, dyes and preservatives. As one of the few bakeries in the region, this company offers spelled bread.
KONTAKT
Piekarnia-Cukiernia „NATURA” Zbigniew Piskorski
ul. Poznańska 99A
62-006 Kobylnica
powiat poznański
+48 601 338 099