Piekarnia-Cukiernia „NATURA” Zbigniew Piskorski

Firma od 10 lat zajmuje się wypiekiem pieczywa oraz produkcją m.in. tradycyjnych rogali świętomarcińskich. Certyfikowane rogale, koniecznie z nadzieniem z białego maku, są w Poznaniu i innych miejscach Wielkopolski stałym elementem obchodów Dnia Świętego Marcina – 11 listopada (posiadają świadectwo Chronionego Oznaczenia Geograficznego). Wszystkie wyroby piekarnicze i cukiernicze przygotowywane są na bazie naturalnych składników najwyższej jakości (zakwasu i drożdży), bez użycia ulepszaczy, barwników i konserwantów. Jako jedna z nielicznych piekarni w regionie oferuje chleb orkiszowy.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2012 roku.

 

For 10 years this company has been baking bread and producing traditional swietomarcinskie croissants. These certified croissants with white poppy stuffings, are a standard part of St. Martin’s Day celebrations on the 11th of November (they were awarded the certificate of Protected Geographical Indication) in Poznan and in whole Wielkopolska. All bakery and confectionery products are prepared on the basis of natural ingredients of the highest quality (sourdough and yeast), without improvers, dyes and preservatives. As one of the few bakeries in the region, this company offers spelled bread.

 

KONTAKT

Piekarnia-Cukiernia „NATURA” Zbigniew Piskorski

ul. Poznańska 99A

62-006 Kobylnica

powiat poznański

+48 601 338 099

piekarnia-cukiernianatura@wp.pl

www.piekarnia-natura.pl

TO NIE PIEKARNIA

TO NIE PIEKARNIA Właściciel i pomysłodawca firmy od przeszło trzydziestu lat zajmuje się wypiekami z polskiej, domowej piekarni. Zbiera stare, zapomniane przepisy, adaptuje do współczesnych warunków i wypieka w domowych warunkach. Tworzy i zbiera także własne przepisy...

PHU IGLAK, EWA LEWANDOWSKA

PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-USŁUGOWE IGLAK, EWA LEWANDOWSKA Cukiernio-Piekarnia Iglak to firma rodzinna, która od 4 lat zajmuje się wypiekiem jedynego w Pile ekologicznego pieczywa oraz domowych ciast bazujących tylko na naturalnych składnikach. Od samego początku...

AGA BAGIETKA

AGA BAGIETKA Niewielka, przydomowa piekarnia znajduje się w Więckowicach, nieopodal Poznania. Jej twórcy są zaprzysięgłymi zwolennikami ekologii. Jako pasjonaci zdrowego żywienia, sami dbają o jakość jedzenia. Po wielu staraniach i efektywnej pracy udało się uzyskać...

CHLEB Z KOMOROWA

Chleb z Komorowa - Aleksandra Brylewska Błoch Cieszący się wielkim uznaniem wśród konsumentów, chleb z Komorowa przygotowywany jest według przepisów, które przekazuje się w rodzinie z pokolenia na pokolenie (tradycja sięga XIX w.). Receptura i sposób wyrabiania ciasta...

PIEKARNIA JUNIKOWSKA CZESŁAW JURGIEL

PIEKARNIA JUNIKOWSKA CZESŁAW JURGIEL Piekarnia, o niezwykle barwnej historii rodzinnej, powstała w 1937 r. i do dziś chleb wypiekany jest w piecu postawionym ponad 70 lat temu. Aktualnie oferowane są trzy podstawowe, tradycyjne gatunki pieczywa: żytnio-pszenne, razowe...

PIEKARNIA KUCZ

PIEKARNIA KUCZ Rodzinna piekarnia istnieje od 1920 r. i stosuje wyłącznie ręczne metody obróbki ciasta. Chleby wyrastają na deskach, bez koszyczków. Wszystkie są wypiekane na naturalnym, 4-fazowym kwasie, zaś pieczywo żytnie nie zawiera drożdży. Nie stosuje się...

ZAKŁAD CUKIERNICZY – PRODUKCJA ANDRUTÓW KALISKICH

Zakład Cukierniczy Urszula Cicha-Kinowska – Producent Oryginalnych Andrutów Kaliskich Cukiernia produkuje słynne andruty kaliskie, które są polskim produktem zarejestrowanym od 2009 r. w Unii Europejskiej jako Chronione Oznaczenie Geograficzne, co potwierdza...

PIEKARNIA „BUŁECZKA” MARIA WIELGOSZ

Piekarnia „Bułeczka” Maria Wielgosz Piekarnia rodzinna od pokoleń zajmuje się wypiekiem chleba, ale również wytwarzaniem żuru tradycyjnego wielkopolskiego („według receptury mojej babci” - jak zapewnia właścicielka firmy; zresztą to kobiety - prababcia, babcia i mama...

DOBRA PIEKARNIA

DOBRA PIEKARNIA Piekarnia ta oferuje wyłącznie zdrowe pieczywo na zakwasach: żytnim, orkiszowym. Zakwasy własnej produkcji są pieczołowicie pielęgnowane od wielu lat i stanowią o najwyższej jakości pieczywa. Chleby wypiekane są bez drożdży, barwników, polepszaczy i...

EKOLOGICZNE GOSPODARSTWO ROLNE DAMIAN NOWAK ZĘBOWO

Ekologiczne Gospodarstwo Rolne Damian Nowak Zębowo Tradycja wypieku chleba żytniego znana jest w tej piekarniczej familii od wielu pokoleń. Narodziła się w Zębowie i tu jest kontynuowana. Chleb żytni wielkopolski przyrządza się wyłącznie z mąki żytniej, na zakwasie,...