Przedsiębiorstwo Handlowo-Produkcyjne „Tradycyjne Jadło” Beata Lis
Zakład produkuje wyroby wędliniarskie z mięsa najwyższej jakości, pochodzącego z hodowli sprawdzonych wielkopolskich gospodarstw. Cały proces produkcyjny jest oparty na ręcznie wykonywanej pracy, według dawnych receptur i tradycji podtrzymywanej na wielkopolskiej wsi. Wędzenie szynek i wędlin dymem odbywa się w naturalny sposób w wędzarniach opalanych drewnem olchowym i bukowym, pochodzącym z Puszczy Zielonki. Dużą wagę przykłada się także do rozpoznawalnych, zdecydowanych smaków poszczególnych wyrobów. Wędliny doprawiane są naturalnymi mieszankami przypraw.
Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2012 roku.
The company manufactures meat products of the highest quality meat, which comes from tested regional farms. The entire production process involves hand work, according to old recipes and traditions that are still present in the Wielkopolska countryside. Smoking of hams and cold meat is carried out naturally in smokehouses using alder and beech woods, coming from the Zielonka Forest. Great attention is paid also to recognizable, distinct flavors of particular products. Meats are seasoned using natural spices.
KONTAKT
Przedsiębiorstwo Handlowo-Produkcyjne „Tradycyjne Jadło” Beata Lis
ul. Górki 12
63-000 Środa Wielkopolska
powiat średzki
+48 601 955 411