WIOREK – SMAKI TRADYCJI

PRACOWNIA PRODUKTU TRADYCYJNEGO „Wiorek – Smaki Tradycji” Józef Wiorek

Firma powstała, jak podkreślają właściciele, by „nie zaprzepaścić dorobku przodków i utrwalić ich osiągnięcia”. Wysoka jakość mięsa używanego do produkcji to zasługa lokalnych hodowców, którzy przykładają wagę do tradycyjnych metod chowu. Taka hodowla trwa dłużej, ale jakość uzyskanego mięsa jest nieporównywalnie wyższa. Wyroby nie zawierają żadnych konserwantów i dodatków spożywczych. W smakowitej ofercie znajdują się m.in. kiełbasa wiejska ostrzeszowska, kabanosy wieprzowe, kiełbasa biała wielkopolska, szynka pieczona, wędzonka ostrzeszowska parzona, schab wędzony czy salceson biały.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2014 roku.

The company was founded, as its owners emphasize, ”so as not to lose ancestors legacy and to consolidate their achievements”. High quality of the meat used in production is achieved thanks to local breeders who value the traditional breeding methods. Such breeding takes more time but the quality of obtained meat is incomparably higher. Products do not contain any preservatives or food additives. This company’s tasty offer includes: Ostrzeszow-style pork sausage, pork dry sausage, roasted ham, Ostrzeszow-style smoked grilled sausage, smoked pork loin or white salceson.

 

KONTAKT

PRACOWNIA PRODUKTU TRADYCYJNEGO „Wiorek – Smaki Tradycji” Józef Wiorek

ul. Kowalskiego 16

63-500 Ostrzeszów

powiat ostrzeszowski

 +48 62 73 04 464

 +48 603 758 723

 jwiorek@interia.pl

 www.produkttradycyjny.pl

MASARNIA WIEJSKA WRÓBLEWICZ

MASARNIA WIEJSKA WRÓBLEWICZ Masarnia zajmuje się produkcją wędlin z wieprzowiny pochodzącej z własnego gospodarstwa. Do produkcji wędlin używane są naturalne przypraw, a szynki i kiełbasy wędzone są dymem drewna olszowego. W ofercie firmy są również wędliny podrobowe,...

ZAKŁAD MIĘSNY KONARCZAK

ZAKŁAD MIĘSNY KONARCZAK Sp. J. Zakład Mięsny Konarczak to firma z wieloletnią tradycją – jej początki to mała masarnia, która dzięki wytrwałości i zaangażowaniu właścicieli przekształciła się w nowoczesny zakład produkujący najwyższej jakości wyroby mięsne i...

ZAKŁADY MIĘSNE WALDI

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „WALDI” Sp. J. Zakłady Waldi powstały w Grodzisku Wlkp., w 1992 r., jako przedsięwzięcie rodzinne, będące kontynuacją dzieła nestora rodu – Stanisława Joksia. Początkowo ta niewielka masarnia zaspokajała apetyty tylko klientów...

LASPOL – ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA DZICZYZNY

Zakład Przetwórstwa Dziczyzny LASPOL - Roman Markowski Firma Laspol powstała w 1977 r. Od 1991 r. poszerzono sferę działalności o skup dziczyzny. Cały proces przetwarzania surowca przebiega w ekologiczny sposób. Produkcja wygląda praktycznie podobnie, jak w przypadku...

ZAKŁAD MIĘSNY TOMASZ ŁUCYK

ZAKŁAD MIĘSNY TOMASZ ŁUCYK Firma rodzinna, prężnie rozwijana, specjalizująca się w produkcji wędlin, mięsa i wyrobów garmażeryjnych. Wędliny powstają z surowca pozyskanego od lokalnych producentów i są wyrabiane według dawnych oryginalnych receptur – bez ulepszaczy...

BARBARKA

ESCAPADA - WĘDZARNIA BARBARKA Rodzinna inwencja i działalność, która formalnie została zarejestrowana w 2012 r. Barbarka jest już zastrzeżonym znakiem towarowym, należącym do firmy Escapada (stworzonej przez rodzinę). W wędzarni, opalanej drewnem, przygotowywane są...

SMAK TRADYCJI – IRENA OLEJNICZAK

SMAK TRADYCJI - IRENA OLEJNICZAK Wszystkie produkty wytwarzane przez firmę Smak Tradycji przygotowywane są według tradycyjnych receptur. Jak wspominają właściciele, wiele z tych przepisów zrodziło się podczas rodzinnych i towarzyskich spotkań po świniobiciu, kiedy...

ZAKŁAD RZEŹNICTWO-WĘDLINIARSTWO DR MARYNIAK

Zakład Rzeźnictwo-Wędliniarstwo DR Maryniak Wiejski Stół Rodzinna firma, w której przetwórstwem mięsa zajmuje się już ósme pokolenie rzeźników. Mięso pochodzi od wielkopolskich hodowców. Część asortymentu wytwarzana jest na bazie wieprzowiny ze świni złotnickiej. W...

TRADYCYJNE JADŁO

Przedsiębiorstwo Handlowo-Produkcyjne „Tradycyjne Jadło” Beata Lis Zakład produkuje wyroby wędliniarskie z mięsa najwyższej jakości, pochodzącego z hodowli sprawdzonych wielkopolskich gospodarstw. Cały proces produkcyjny jest oparty na ręcznie wykonywanej pracy,...

NOWICKI NATURALNIE

NOWICKI NATURALNIE Jacek Nowicki Tradycja wytwarzania wędlin w rodzinie Nowickich sięga 1936 r. Rodzinna firma, prężnie się rozwijająca i skutecznie utrwalająca swoją markę na rynku, specjalizuje się w produkcji wędlin i wędzonek metodą tradycyjną. Starannie...

WĘDLINIARSTWO-SŁOCIŃSKI

„WĘDLINIARSTWO-SŁOCIŃSKI" STEFAN SŁOCIŃSKI Rodzinny zakład wędliniarski (powstał w 1990 r.), produkujący wyroby tradycyjne i regionalne, według sprawdzonych pokoleniowych receptur (w produkcji nie stosuje się zamienników mięsa i tłuszczu). Surowiec pochodzi z własnego...

ROLNICZA SPÓŁDZIELNIA PRODUKCYJNA KRUSZEWNIA

ROLNICZA SPÓŁDZIELNIA PRODUKCYJNA KRUSZEWNIA Spółdzielnia istnieje od 1952 r. – założycielami było kilku gospodarzy z Kruszewni. Produkcję masarską uruchomiono w 1989 r., a od 2005 r. „ruszyła” również gastronomia i usługi cateringowe. Receptura wyrobów oparta jest na...