ZAKŁAD MIĘSNY KONARCZAK Sp. J.
Zakład Mięsny Konarczak to firma z wieloletnią tradycją – jej początki to mała masarnia, która dzięki wytrwałości i zaangażowaniu właścicieli przekształciła się w nowoczesny zakład produkujący najwyższej jakości wyroby mięsne i wędliniarskie. Wyrobem, który otrzymał Certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska, jest kiełbasa biała parzona wielkopolska – wpisana w 2018 r. do Rejestru Chronionych Oznaczeń Geograficznych. Kiełbasa produkowana jest ze świeżego, schłodzonego i niepeklowanego mięsa, wyłącznie wieprzowego. Wyróżnikiem produktu jest dodatek w postaci majeranku. W Wielkopolsce tę kiełbasę podaje się w żurku.
Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2029 roku.
Zakład Mięsny Konarczak represents a company with multi-annual tradition. It began as a small butcher’s shop, which owing to the persistence and commitment of the owners has evolved into a modern plant producing the highest quality meat and sausage products. The product that was awarded the Greater Poland Culinary Heritage Certificate is the steamed Wielkopolska white sausage – entered, in 2018, in the Register of Protected Geographical Indications. The sausage is made of fresh, chilled and uncured meat, solely pork-origin. The product distinguishes itself with marjoram as a supplement. Across the Greater Poland, this very sausage is served in a soup made from fermented rye flour.
KONTAKT
Zakład Mięsny Konarczak Sp. J.
ul. Gostyńska 5
63-860 Pogorzela
powiat gostyński
+48 65 572 74 64