Zakład Przetwórstwa Mięsnego „WALDI” Sp. J.

Zakłady Waldi powstały w Grodzisku Wlkp., w 1992 r., jako przedsięwzięcie rodzinne, będące kontynuacją dzieła nestora rodu – Stanisława Joksia. Początkowo ta niewielka masarnia zaspokajała apetyty tylko klientów indywidualnych, sprzedając wędliny w sklepie firmowym. Rosnący popyt na produkty firmy przyspieszyły m.in. decyzję o zakupie w 1998 r. ubojni, mieszczącej się w pobliskim Ptaszkowie. Oferta obecnie jest niezwykle szeroka i obejmuje ponad 100 produktów: od wędzonek, wędlin, podrobów, aż po produkty blokowe i smalec (także z Listy Produktów Tradycyjnych).

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska od 2015 roku.

The company Waldi was established in Grodzisk Wlkp., in 1992, as a family enterprise, which is a continuation of the work of the elder member of the family – Stanislaw Joks. Initially, this small butcher’s company satisfied appetites only of individual customers, selling aged meat. Demand for products of the company kept on growing thanks to, among other things, decision to buy a slaughterhouse in nearby Ptaszkow in 1998. Its offer is currently extremely wide and covers over 100 products: from smoked meats, cold meats, offal, to block and lard products (also from the List of Traditional Products).

 

KONTAKT

ul. Powstańców Chocieszyńskich 97

62-065 Grodzisk Wlkp.

powiat grodziski

 +48 61 44 21 171

 biuro@waldigrodzisk.com

 www.waldigrodzisk.com

MASARNIA WIEJSKA WRÓBLEWICZ

MASARNIA WIEJSKA WRÓBLEWICZ Masarnia zajmuje się produkcją wędlin z wieprzowiny pochodzącej z własnego gospodarstwa. Do produkcji wędlin używane są naturalne przypraw, a szynki i kiełbasy wędzone są dymem drewna olszowego. W ofercie firmy są również wędliny podrobowe,...

ZAKŁAD MIĘSNY KONARCZAK

ZAKŁAD MIĘSNY KONARCZAK Sp. J. Zakład Mięsny Konarczak to firma z wieloletnią tradycją – jej początki to mała masarnia, która dzięki wytrwałości i zaangażowaniu właścicieli przekształciła się w nowoczesny zakład produkujący najwyższej jakości wyroby mięsne i...

LASPOL – ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA DZICZYZNY

Zakład Przetwórstwa Dziczyzny LASPOL - Roman Markowski Firma Laspol powstała w 1977 r. Od 1991 r. poszerzono sferę działalności o skup dziczyzny. Cały proces przetwarzania surowca przebiega w ekologiczny sposób. Produkcja wygląda praktycznie podobnie, jak w przypadku...

ZAKŁAD MIĘSNY TOMASZ ŁUCYK

ZAKŁAD MIĘSNY TOMASZ ŁUCYK Firma rodzinna, prężnie rozwijana, specjalizująca się w produkcji wędlin, mięsa i wyrobów garmażeryjnych. Wędliny powstają z surowca pozyskanego od lokalnych producentów i są wyrabiane według dawnych oryginalnych receptur – bez ulepszaczy...

WIOREK – SMAKI TRADYCJI

PRACOWNIA PRODUKTU TRADYCYJNEGO „Wiorek – Smaki Tradycji” Józef Wiorek Firma powstała, jak podkreślają właściciele, by „nie zaprzepaścić dorobku przodków i utrwalić ich osiągnięcia”. Wysoka jakość mięsa używanego do produkcji to zasługa lokalnych hodowców, którzy...

BARBARKA

ESCAPADA - WĘDZARNIA BARBARKA Rodzinna inwencja i działalność, która formalnie została zarejestrowana w 2012 r. Barbarka jest już zastrzeżonym znakiem towarowym, należącym do firmy Escapada (stworzonej przez rodzinę). W wędzarni, opalanej drewnem, przygotowywane są...

SMAK TRADYCJI – IRENA OLEJNICZAK

SMAK TRADYCJI - IRENA OLEJNICZAK Wszystkie produkty wytwarzane przez firmę Smak Tradycji przygotowywane są według tradycyjnych receptur. Jak wspominają właściciele, wiele z tych przepisów zrodziło się podczas rodzinnych i towarzyskich spotkań po świniobiciu, kiedy...

ZAKŁAD RZEŹNICTWO-WĘDLINIARSTWO DR MARYNIAK

Zakład Rzeźnictwo-Wędliniarstwo DR Maryniak Wiejski Stół Rodzinna firma, w której przetwórstwem mięsa zajmuje się już ósme pokolenie rzeźników. Mięso pochodzi od wielkopolskich hodowców. Część asortymentu wytwarzana jest na bazie wieprzowiny ze świni złotnickiej. W...

TRADYCYJNE JADŁO

Przedsiębiorstwo Handlowo-Produkcyjne „Tradycyjne Jadło” Beata Lis Zakład produkuje wyroby wędliniarskie z mięsa najwyższej jakości, pochodzącego z hodowli sprawdzonych wielkopolskich gospodarstw. Cały proces produkcyjny jest oparty na ręcznie wykonywanej pracy,...

NOWICKI NATURALNIE

NOWICKI NATURALNIE Jacek Nowicki Tradycja wytwarzania wędlin w rodzinie Nowickich sięga 1936 r. Rodzinna firma, prężnie się rozwijająca i skutecznie utrwalająca swoją markę na rynku, specjalizuje się w produkcji wędlin i wędzonek metodą tradycyjną. Starannie...

WĘDLINIARSTWO-SŁOCIŃSKI

„WĘDLINIARSTWO-SŁOCIŃSKI" STEFAN SŁOCIŃSKI Rodzinny zakład wędliniarski (powstał w 1990 r.), produkujący wyroby tradycyjne i regionalne, według sprawdzonych pokoleniowych receptur (w produkcji nie stosuje się zamienników mięsa i tłuszczu). Surowiec pochodzi z własnego...

ROLNICZA SPÓŁDZIELNIA PRODUKCYJNA KRUSZEWNIA

ROLNICZA SPÓŁDZIELNIA PRODUKCYJNA KRUSZEWNIA Spółdzielnia istnieje od 1952 r. – założycielami było kilku gospodarzy z Kruszewni. Produkcję masarską uruchomiono w 1989 r., a od 2005 r. „ruszyła” również gastronomia i usługi cateringowe. Receptura wyrobów oparta jest na...